Kennismaken met Jacintha van Kouwen

Direct na de afronding van de opleiding Fysiotherapie in 1987 vertrok Jacintha van Kouwen (geboren in 1964) naar het buitenland. Werkervaring heeft ze o.a. opgedaan in Zwitserland, Duitsland, Engeland en India.

In 1993 ging ze naar India om onderricht te geven aan analfabete vrouwen die met poliopatiëntjes werkten. De afwisseling in werk, cultuur, liefde en rust gaven haar de voldoening die zij zocht.

Ze keerde terug naar Duitsland om een India-visum en de financiën te regelen. Helaas gooide een auto-ongeluk roet in het eten. Met een gebroken nek belandde ze in een Duits ziekenhuis. Blijkbaar was definitief naar India gaan, niet de bedoeling! Naast het revalideren volgde ze ook Hatha yogalessen. Dit hielp om haar lichamelijke klachten te verminderen. Ze keerde later tijdelijk terug in India (1996) om een Hatha Yoga opleiding te volgen.

Daarna bezocht ze haar familie in Soest in Nederland en kreeg daar werk aangeboden bij een fysiopraktijk. Vrij kort daarna opende ze haar eigen praktijk, en startte ze haar eerste Yogalessen in 1997. In ruim 20 jaar tijd, heeft ze een goede naam weten op te bouwen in Soest en omgeving.

In 2005 werd Jacintha gebeten door een teek, die de ziekte van Lyme veroorzaakte. Hierdoor kreeg ze o.a. problemen met lopen. Het lopen met krukken zette ze positief om in Nordic Walking. Dit stimuleerde haar tot het volgen van een opleiding tot Instructeur Nordic Walking Medical, zodat ze haar werk ook in de natuur kan doen.

Enthousiast deelt ze graag haar kennis als docent en ervaring als patiënt.