Wekelijkse tochten


Twee keer per week kun je deelnemen aan een Nordic Walking tocht in een natuurgebied in een straal van 10 kilometer rondom Soest.

Deze tochten zijn bedoeld voor deelnemers die de Nordic Walking techniek goed beheersen en graag de natuur in willen gaan. Jacintha is opgeleid als IVN-natuurgids en Gids Natuurgebieden Nederland, naast uiteraard (medisch) docent Nordic Walking.

Jacintha begeleidt de groep (startlocatie, tijdsduur, wisselende route) en let op de juiste techniek om klachten te voorkomen. Daarnaast attendeert zij enthousiast op de natuurfenomenen (zichtbaar en bijna zichtbaar) en cultuurhistorische kenmerken in het landschap. Het is heerlijk om wekelijks in de natuur te zijn, de seizoenen te zien veranderen, de heide te zien gaan bloeien enzovoort…en dat alles vlak bij huis…en telkens anders!

Inhoud van de wekelijkse Nordic Walking tochten bestaat normaal uit:

 • looptraining inclusief warming up
 • wetenswaardigheden over de natuur
 • afsluiting met koffie en/of thee, bij het campertje van Jacintha
 • Je kunt je eigen poles mee te nemen, of deze huren voor €3.- per keer
 • Goede wandelkleding en –schoenen zijn noodzakelijk, afgestemd op de weersomstandigheden
 • De tochten gaan altijd door, met uitzondering van onweer

 • De wandelingen zijn op:

  Woensdag van 10:30 uur tot 12:00 uur. Deze tocht is ongeveer 3 tot 4 kilometer lang. Het tempo is laag en er worden regelmatig pauzes gehouden.

  Donderdag van 10:30 uur tot 12.00 uur. Deze tocht is ongeveer 5 kilometer lang en heeft een doorloop-tempo. Wel zijn er stopmomenten en worden er wetenswaardigheden verteld.

  De startlocaties van de wekelijkse tochten zijn op wisselende plekken rondom Soest. Deze kun je terugvinden bij Startlocatie wekelijke tochten