Wat en voor wie is Nordic Walking (medical)?In het kort is Nordic Walking een sport die lijkt op wandelen met stokken (ook wel ‘poles’ genoemd). Maar het is veel effectiever als wandelen! EN…het kan bijna altijd als je klachten hebt!!!
Het is eind vorige eeuw in Finland ontwikkeld als zomertraining voor langlaufers, maar kan het hele jaar rond beoefend worden. Het is een veilig bewegingsconcept voor:
 • een goede houding, goede looptechniek
 • goed evenwicht
 • goede balans
 • mobiliteitsverbetering van heupen, rug enz
 • spierversterkend voor benen, armen en rug

 • Zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning staat op de voorgrond. Het verbetert het algehele welbevinden. Het ontziet de gewrichten in het lichaam, en verstrekt waar nodig. Een ideale (loop) training, mogelijk met vele lichamelijke klachten.

  Nordic Walking is geschikt voor iedereen, jong en oud. Met of zonder lichamelijke klachten. Als je van de natuur houd, graag buiten bent, in een groep wekelijks rondom Soest wilt wandelen, of alleen (met vrienden) veilig, klachtenvrij of sportief wilt lopen. Nordic Walking kan JUIST met allerlei klachten toch beoefend worden, zoals astma, reuma, fibromyalgie, artrose, botontkalking, bekkeninstabiliteit, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, een nieuwe heup of wisselende pijnklachten. Dus ook met jou pijnlijke knie is Nordic Walken mogelijk. Als ervaringsdeskundige EN Fysiotherapeute weet Jacintha wat het is om met beperkingen deze sport uit te oefenen. De oudste cursist is 86!

  Voor pijnvrij lopen of lopen zonder dat je klachten erger worden of juist de klachten doet verminderen kan alleen met een JUISTE GOEDE techniek…en iedereen kan die leren! Kennismaking/Techniekslessen zijn 2x per jaar. Individuele lessen zijn mogelijk! De kennismakingsles bestaat uit het ervaren wat Nordic Walking voor je kan betekenen. Technieklessen zijn noodzakelijk om het echt goed te leren. Jacintha speelt in op je wensen en doelen!

  Wil je graag wekelijks met Jacintha de natuur in? kijk dan bij Wekelijkse tochten! Hierbij ben je wekelijks heerlijk in de natuur rondom Soest en vertelt Jacintha enthousiast over bijzondere natuurfenomenen en over cultuur-historische wetenswaardigheden, waar je op dat moment doorheen loopt.

  Helaas moesten wij onlangs stoppen met de woensdag lessen Nordic Walking. Toch kregen wij erg lieve berichten van oud leden: "Ik mis de Nordic Walking tochten met Jacintha en vooral de natuurlessen die erbij zaten. Nu merk je pas hoe bijzonder dat was. Hartelijke groeten Peter"