Kennismaken en Technieklessen


Heb je ook het wandelen ontdekt door de corona-periode? Ontdekt hoe mooi de natuur is rondom Soest? Het wandelen word zoveel effectiever door het gebruik van poles/stokken!

START: woensdagmiddag 14 september 2021 van 13.30-14.30 uur
Kennismaken en de Techniekslessen Nordic Walking zijn elk voorjaar en elk najaar in groepsverband! Daarnaast is het individueel mogelijk in overleg!
In totaal zijn er in totaal 6 groeps-techniekslessen, 5x op gras achter de praktijk en de laatste keer in de duinen. De kosten bedragen voor deze 6 weekse cursus €99,-

Voor diegenen die met Nordic Walking willen starten en geen ervaring hebben zijn de Technieklessen ECHT nodig om de juiste techniek te leren beheersen, goed gebruik te maken van de stokken, eventuele bestaande klachten te verminderen en nieuwe klachten te voorkomen.

Je kunt JUIST deelnemen aan Nordic Walken met klachten, mits onder goede begeleiding.

De cursus bestaat uit 6 Technieklessen van een uur. De lessen worden gegeven op een overzichtelijk grasveld aan de Valeriaanstraat, achter de praktijk, in Soest. Zitelementen zijn aanwezig, dus je kunt pauze houden wanneer het nodig is. Iedereen oefent op zijn eigen niveau, met zijn eigen mogelijkheden en zijn eigen doelen/wensen.

Poles (de stokken) worden gratis ter beschikking gesteld tijdens de lessen. Na afloop is er GEEN koffie en thee wegens het hygiëne protocol waar we ons aan moeten houden. Er is desinfecterende handgel en desinfecterende schoonmaakmiddelen aanwezig. Kom niet naar de les als je hoest etc. Lees het protocol van te voren goed door!

Protocol Nordic Walking Technieklessen

In elke les leer je een nieuw onderdeel van de techniek aan. In totaal zijn er zes techniekpunten waarop gelet gaat worden. In bijvoorbeeld les 3 wordt eerst het geleerde uit les één en twee herhaald en daarna een nieuw onderdeel aangeleerd. Les 6 is in de duinen en bossen waarbij de zes techniekpunten geoefend gaan worden tijdens het heuvellopen en door mul zand. Er word rekening gehouden met ieders mogelijkheid!

De cursus wordt één keer in het voorjaar en één keer in het najaar gegeven.

Individuele lessen zijn ook mogelijk. Neem hiervoor telefonisch contact op en kijk bij ‘Tarieven’.

Na deze lessen kun je individueel, met vrienden of onder leiding van Jacintha wekelijkse tochten gaan maken.

Eerstvolgende cursus: zie Actuele informatie