Kennismaken en Technieklessen


VOORJAAR 2020: de Kennismakingsles en tevens de 1e techniekles start op dinsdag 12 mei 2020 van 10.30 - 11.30 uur

Dus in totaal 6 Nordic Walking groepslessen: 12 mei, 19 mei, 26 mei, 2 juni, 9 juni en de laatste keer is in de duinen op 16 juni 2020 van 10.30 - 11.30 uur

Voor diegenen die met Nordic Walking willen starten en geen ervaring hebben zijn de Technieklessen ECHT nodig om de juiste techniek te leren beheersen, goed gebruik te maken van de stokken, eventuele bestaande klachten te verminderen en nieuwe klachten te voorkomen.

Je kunt JUIST deelnemen aan Nordic Walken met klachten, mits onder goede begeleiding.

De cursus bestaat uit 6 Technieklessen van een uur. De lessen worden gegeven op een overzichtelijk grasveld aan de Valeriaanstraat, achter de praktijk, in Soest. Zitelementen aanwezig, dus je kunt pauze houden wanneer het nodig is. Iedereen oefent op zijn eigen niveau, met zijn eigen mogelijkheden en zijn eigen doelen/wensen.

Poles (de stokken) worden gratis ter beschikking gesteld tijdens de lessen. Na afloop is er koffie en thee.

In elke les leer je een nieuw onderdeel van de techniek aan. In totaal zijn er zes techniekpunten waarop gelet gaat worden. In bijvoorbeeld les 3 wordt eerst het geleerde uit les één en twee herhaald en daarna een nieuw onderdeel aangeleerd. Les 6 is in de duinen en bossen waarbij de zes techniekpunten geoefend gaan worden tijdens het heuvellopen en door mul zand.

De cursus wordt één keer in het voorjaar en één keer in het najaar gegeven.

Individuele lessen zijn ook mogelijk. Neem hiervoor telefonisch contact op en kijk bij ‘Tarieven’.

Na deze lessen kun je individueel, met vrienden of onder leiding van Jacintha wekelijkse tochten gaan maken.

Eerstvolgende cursus: zie actueel